January 4, 2014

Tahun Melawat Malaysia 2014.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

"Kenali malaysia, cintai malaysia" - Bait lagu Allahyarham Dato' sudirman Tahun 1986

Tahun 2014 pastinya bakal diwarnai segenap pelancong asing ke malaysia - Kita pula sebagai rakyat malaysia adalah duta dalam memperlihatkan keunikan tempat-tempat pelancongan dan keharmonian malaysia.

Jadi bila pelancong asing datang pada kalian untuk bertanya jalan ke "penjara pudu - just said "go straight don't belok-belok" Tahun Melawat Malaysia 2014 | Cukup menarik dengan perayaan sepanjang tahun 2014 dengan #VMY2014 atau #TMM2014  dalam mengembangkan sayap kedatangan pelancong dari luar negara lebih ramai ke Malaysia disamping melonjakkan tahap ekonomi negara yang tidak berapa nak o.k tahun ini sekurang-kurangnya berada dalam paras perubahan yang positif atau ke satu tahap yang lebih baik.

Kita akui #Malaysia punya banyak tempat menarik untuk di kunjungi. Saya aja ( loghat indoonesia ) sendiri masih belum punya kesempatan berkunjung ke seluruh tempat "awesome" di Malaysia. *hanya beberapa tempat saja, itupun ketika lawatan program dan kursus.


So for tourist all around the world, visit Malaysia and enjoy the uniqueness of Malaysia, welcome to malaysia. may malaysia give you a thousand and one experience.

Ayuh kita ke Tourism Malaysia. - Malaysia truly asia.