June 15, 2014

Blog Updated.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Hampir sebulan lamanya tidak "update" blog - semoga dengan semangat yang tetap baru ini, melincahkan lagi penulisan diruang blog ini. Sepanjang sebulan tidak berada dalam blog ini, seribu satu keadaan, perjalanan yang dilalui yang diharap mematangkan lagi langkah berikutnya. - May Allah always bless us.

Dunia kini tertumpu diantara dua perkara, perkara pertama adalah musimnya Piala Dunia ! Terlajak sembang Piala Dunia 2014, masih berkesempatan mengucapkan segunung tahniah kepada skuad belanda (Netherlands) yang menang besar semalam keatas Spain (menang bergaya). Kegembiraan buat supporters Netherlands kali ini. Harap netherlands memiliki momentum berterusan dalam memastikan layak ke peringkat seterusnya.  Kali ini memilih 3 Skuad utama atau yang menjadi pilihan.

Azri al fateh peminat setia Germany.

1. Germany
2. England
3. Netherlands (Pasukan yang membelasah spain 5-1 pada pembukaan kumpulan B) 

Perkara kedua adalah Piala ramadan - Ramadan bakal singgah tidak lama lagi, maka persiapkanlah apa yang patut dari segi jasmani dan rohani masing-masing agar ramadan kali ini, kita tantangi dengan penuh makna dan kebaikan. Semoga Allah, Tuhan yang memiliki bulan barakah itu yakni ramadan, dipertemukan kita dan diizinkan kita untuk menjalaninya.

Ramadan for me is " Bulan untuk kita menjadi muslim yang lebih baik dari bulan-bulan sebelumnya" - maka itu seimbangkanlah antara kedua perkara tadi.

Wallahu'alam